Leipä sellaisena kuin sen tiedän


Väitän että tämä on yksi turhimmista välipaloista

mitä kaupasta saa. Ihan tosi. Ja mietitään vielä sitä silkkaa volyymiä millä suomalaiset leipää mässää. Leivän ympärillä myös pyörii melkoinen määrä tuotteita. Viipaloitu juusto, leikkeleet, leipälevitteet, onko näillä mitään muuta tarkoitusta kuin mennä leivän päälle?

Leipää on toki mahdottoman montaa sorttia. Itselläni on heikkous esim. saksalaisiin maalaisleipiin, mihin laitan päälle jotain hyvää juustoa. Marketista tulee sitten ostettua ajoittain reissumiestä(tuntuu muuten että sen jälkeen kuin markkinoille tuli “tumma”, niin tämä perus leipä on muuttunut vaaleammaksi). Suorastaan halveksun mitä tahansa leipää jota myydään pakkauksella. Varsinkin sellaiset paketit missä on jotain kuvitettuja kirahveja on naurettavia. Mukaan kuuluu myös melkein kaikki muovipussiin pakatut leivät, jotka on kohotettu huolestuttavalla määrällä jotain hiivan kaltaista ainetta. Sellaiset, että kun pussin suun avaa meinaa pyörtyä pussista lehahtavaan hajuun. Vaaleaa tahmaista töhnää, jolla on epäilyttävän pitkä hyllyikä. Viimeisenä ryhmänä mainittakoon leivät jotka mainostavat itseään jollain mahdollisella terveysaspektilla.

Samansuuntainen myyntistrategia on laihdutustuotteilla ja “ilman lisättyä sitä ja tätä”-tuotteita. Eli jotain, mikä on lähtökohtaisesti silmissäni epähaluttavaa, muuttuu jotenkin paremmaksi jos huomiooni tuodaan että ollaan muutettu tuotetta trendikkäämmäksi hurjasta kuluttajien painostuksesta johtuen? Ei tämä logiikka vaan toimi mulla…en ymmärrä.

Kun mietin pikaisesti vielä sitä lisälaskua mikä tulee pelkästään siitä että leivän syömisessä olisi mitään järkeä(eli ne päälliset), niin en vaan jaksa ymmärtää. Huomattavasti ravintorikkaampaa välipalaa on tarjolla melkeen mistä tahansa. Parempi vaan jättää ne moskat sinne kaupan hyllyyn.