Korealainen kosmetiikka


Olen fani.

Muutaman vuoden ajan olen jo käyttänyt erilaisia korealaisia merkkejä ja tuotteita. Etsin myös jatkuvasti uusia löytöjä ja innovaatioita jotka eivät euroopassa ole lyöneet läpi syystä tai toisesta. Tai no, yksi syy nyt taitaa olla se että esimerkiksi eurooppalaisten yritysten kuva kauneudesta poikkeaa aasialaisesta, tai korealaisesta käsityksestä.

Korealainen kosmettiikka on tosi iso juttu. Merkit tekevät yhteensä n. 7 biljoonan euron liikevaihdon(tai siis n. 10 triljoonaa wonia), ja vuonna 2013 kosmetiikkavienti Koreassa ylitti biljoonan dollarin rajan. Tässä siis käsitystä hallitsevasta trendistä kosmetiikkateollisuudessa. Tällä hetkellä trendeinä on vahvasti täydellinen, tasainen, kuultava, kosteutettu iho. Kulmakarvat ovat melko suorat ja paksut, ja vahvat rajaukset eivät ole muodikkaita. Ihon lisäksi myös huulet saavat huomiota, ja lip stain on vallannut markkinoita.

Hallyu-aalto on siis tuonut suurta huomiota myös Korean kosmetiikkateollisuudelle.
Korealaista naista pidetään ihostaan hyvin huolehtivana ja uusin teknologia onkin nopeasti hyödynnetty tuotteissa kauppojen hyllyillä. Lisätään tähän vielä päälle eurooppalaisten käsitys aasialaisten naisten ikinuoresta ulkonäöstä niin paketti on valmis. Ottakaa mun rahat.
Näin suomalaiseen verrattuna korealaisen naisen 10-kohtainen ihonhoitorutiini kuulostaa eksessiiviseltä. Montako steppiä sun ihonhoitorutiinissa on? Omassani on kolme tai neljä jos jaksan. Mitä ne muut siis on? Riippuen lähteestä lista voisi olla seuraavanlainen kooste:

  1. Silmämeikinpoisto
  2. Puhdistus – vaihetta saatetaan toistaa
  3. Kuorinta
  4. Kasvovesi
  5. “Raikastus”
  6. Esanssi/seerumi/ampulli
  7. Maski – Mask sheet
  8. Silmävoide
  9. Kosteusvoide
  10. Yövoide – Sleeping pack

Jokaiselle stepille on siis omat tuotteensa. Ja huomauttaisin että tämä on vain ihonhoitorutiini, meikit on sitten erikseen. Ihonhoidossa lemppareitani löytyy kolmesta sarjasta; kasvovesi, meikinpuhdistus ja kosteusvoide.
Kasvovesistä lemppareita löytyy Etude Houselta, Laneigelta, Innisfreeltä, Nature Rebulicilta ja The Face Shopilta. Nämä ovat kaikki hintatasoltaan erittäin kohtuullisia, ja Laneige keskitasoa. Etude House on hyvin suosittu erityisesti nuorten keskuudessa ja on tunnettu halvasta hinnasta ja söpöistä pakkauksista. Innisfree, Nature Republic ja The Face Shop porskuttavat luonnollisten ainesosien käyttäjinä. Näiltä voit siis löytää mm. aloe-, riisi- ja vihreä tee kasvovesiä. Laneige on brändiltään suunnattu kypsemmille naisille ja myös pakkaukset heijastelevat tätä. Laneigelta voit odottaa ainesosilta hippusta luksusta kuten niacinamidea(tai siis b3-vitamiini?), bio dusalia(fermentoitu merilevä) ja keratiinia.

Meikinpuhdistus on minulle tärkeä steppi josta olen vakuuttunut että ihoni on mitä se on tämän ansiosta. Puhdistuksen koostumuksissa on vaihtoehtoja vaahdoista, öljyistä ja geeleistä omaan tämänhetken lemppariini voiteeseen. Myös öljy on osoittautunut todella hyväksi, silloin kun ei malta huuhtoa vedellä(aka keskellä yötä…mökillä…väsyneenä). Puhdistuksen lemppareita löytyy Banila Co, The Face Shop, Innisfreen ja Laneigen sarjoista.

Kosteusvoiteissa löytyy hyviä tuotteita, ja sitten tuotteita jotka ovat saaneet suorastaan ikonisen statuksen. Sulwhasoo ja Laneige tekevät ikonisia kosteusvoiteita ja yövoiteita. Innisfree, Nature Republic ja The Face Shop tekevät myös edullisia kosteusvoiteita jotka ovat hyviä. Erityisesti yövoiteet tai nimellä sleeping mask kulkevat tuotteet ovat kokeilun arvoisia, ja suosittelen Laneigen ikonista Water Sleeping Pack. Alussa en pitänyt nahkeaa tunnetta ollenkaan miellyttävänä ja epäilin sotkua tyynyliinoilla. Oma kokemukseni kuitenkin on että suurimman voi pyyhkäistä pois ja aamulla iho on todella kosteutetun ja pehmeän tuntuinen.

Koska Koreassa paperiset maskit, ampullit ja seerumit ovat tärkeä osa ihonhoitorutiineja, mainittakoon vaikkapa nämä nassukat. Paperisia maskeja, tai sheet mask nimellä kulkevia pusseja myydään jopa metroasemilla. Ne on Koreassa kaikkialla. Niitä on värillisinä, tai vaikka pandanaamana. Nämä ovat tehokkaita kosteuttajia kun sinulla on hetki aikaa pitää tätä naamallasi. Vinkki: Kylmänä nämä laskevat hyvin turvotusta.

Meikeissä ehdottomasti tunnetuin ja suosituin on BB-voide. Myös muut kuin korealaiset merkit ovat tuoneet versioitaan BB-voiteista, ja niitä mainostettiin myös Suomessa ihon kaunistajina ja kertaratkaisuina.
Heti alkuun sanoisin että unohtakaa ne ei-korealaiset BB-voiteet. Ne eivät muistuta edes korealaisia innoittajiaan, ja niissä vaan on missattu se BB-voiteen idea. Koostumukset, sävyt ja tähän tuotteeseen vahvasti liitetyt käsitykset sen hyödyistä on vaan potaskaa. Parhaimmillaankin nämä meidän hyllyistä löytyvät BB-voiteet tuntuvat olevan laimennettuja meikkivoiteita, johon on ehkä laitettu SPF-kerroin.

Oma suosikkini BB-voiteista taitaa löytyä Dr.Jartin Silver Labelistä. BB:ssä todellakin on eroja. Yleisesti ottaen korealaiset BB-voiteet tulevat todella vaaleissa sävyissä, mikä sopii perussuomalaiselle hipiälle. Peittävyydessä on eri tasoja, jotkin peittävät erittäin hyvin, kuten lempparini Dr.Jart, toiset tarjoavat pienempää peittävyyttä(vaikkapa Etude Housen). Sen sijaan en erityisesti suosittele Mishan, SK-II tai Tony Molyn BB:tä. Syitä tähän on esim. liian vahva haju, liika tahmeus, oksidoituu liikaa. Tämä on toki yleistys koska kaikilla kolmella sarjalla on monia BB-voiteita.

Lähes kaikissa BB-voiteissa on korkea suojakerroin mikä on korealaisissa kasvojen tuotteissa hyvin yleinen piirre. Ekstrahuomiona: Korkeampi suojakerroin tuotteessa tarkoittaa yleensä useampia ja/tai tujumpia kemikaaleja, eli jos olet herkkä näille korkean suojakertoimen kemikaaleille, niin nämä voiteet ei välttämättä sovi sinulle jokapäiväiseen käyttöön. Lisäksi on hyvä pitää mielessä että BB-voiteet oksidoituvat(hapettuvat), eli ne tummuvat ajan kanssa kasvoilla. Joten heti tuubista tulleena aivan liian vaalea voide voi kasvoilla olla oikein hyvä sävy. Voi olla todella vaikeaa tosin etukäteen tietää paljonko jokin voide kasvoilla päivän myötä tummuu, oma kokemus on että vaihtelu voi olla hyvin minimaalisesta jopa kaksi sävyä.

Kun päästiin BB:n kautta muutamassa vuodessa CC-voiteiden ihmeelliseen maailmaan, niin nyt trendi on siirtymässä meikkivoiteen ja BB:n hybridiin jota Koreassa markkinoidaan nimellä cushion foundation. Näitä on jokaisessa hintaluokassa, ja myös ne tulevat korkealla suojakertoimella. Myös esimerkiksi Isadora, Lancomé ja Lóreal ovat kaikki hiljattain tuoneet cushionin valikoimiinsa. Kikkahan näissä on että itse nestemäinen voide on upotettu sieneen joka tarjoillaan puuterirasiamaisissa kompakteissa. Tähän mennessä olen testannut Isadoran ja IOPE:n cushionia.

Peittävyys näissä kuitenkin tuntui olevan hyvä, ja esim. uutuus Pony Effectiltä ja Tom Fordilta ovat hyvin peittäviä. Koostumus voi tuntua aluksi hyvin tahmaiselta, mutta kuivuessaan tuote pysyy hyvin paikoillaan omasta kokemuksestani. Jos taipuisuus on rasvaiseen ihoon tämä on plussaa.

Jos kiinnostuit korealaisesta kosmetiikasta, yesstyle.com on yksi lempikaupoistani tämän suhteen. Sattumoisin he myyvät useampaa “testipakettia”, joissa jokaisessa saat lajitelman kosmetiikkaa.

  • Testipaketti joka sisältää vain korealaisia brändejä
  • Testipaketti jossa suositun Etude Housen tuotteita
  • Tuotepaketti joka sisältää lajitelman tasokkaita brändejä(saattaa sisältää myös muita kuin korealaisia brändejä)

Photo by Anastasia Dulgier on Unsplash

,