Nyt Tiia myös myy!


Uusi vuosi lähti käyntiin vaatekaapin tyhjennyksellä. Siis tyhjennys oli jo suoritettu ajat sitten, mutta mitä ihminen sitten tekee niillä asioilla mitä ei enää halua kaappiinsa? Siihen onkin oikeasti vaihtoehtoja. Itse lähdin prosessiin myymällä ylilmääräistä!

Listaus myytävistä vaatteista löytyy nyt vähänkäytetty.fi:stä!

Viime vuosi oli hieno vuosi monessa asiassa. Jokin vuoden mittaan naksahti myös tyylini suhteen. Ei vain pinnan tasolla, vaan syvemmällä. Paitsi että sain lähes pakkomielteen luonnollisiin materiaaleihin, ymmärrän nykyään paremmin materiaalin vaikutuksen vaatteen elinkaareen.

Lisäksi raju tarve vähentää vaatteiden puhdasta määrää painoi mieltä. Ihan noin mainitakseni, ensimmäinen listaukseni vähänkäytetty.fi:n oli 19kg! Ihan hirmuinen määrä tavaraa nurkista…ja se oli vasta alkua!

Minimalismin virettä on siis vahvasti ilmassa tälle vuodelle. Kategorioittain tyhjentäminen tuntuu itselle helpommalta vaihtoehdolta. Myös omaan tahtiin eteneminen on tärkeää, turhautuessa alkaa vaan viskellä tavaroita roskiin ilman mitään mieltä. Ja silloin ei enää arvosta tavaroitaan, tai edes ajattele että niillä voi olla toinen elämä. Uskoisin että suurin osa pystyy heittelemään tavaroita ajatellen että ne ovat roskaa.

Olisiko jokin muu ajatus paikallaan? Ajattele vaikka että harva tavara päätyy elämääsi ilmaiseksi. Tai että harvoin se päätyy käsiisi ilman syytä. Joskus käyttämättä jäänyt tavara edustaa jotain muuta. Itsellä varsinkin vaatteet saavat joskus ajattelemaan kaupassa että jokin kaunis vaate saisi oman sisäisen maailman jotenkin muuttumaan.

Sitä laittaa tavaroilleen ja vaatteilleen niin kovat paineet toteuttaa dialogia muiden ihmisten kanssa, kertoa jotain itsestään puhumatta. Vaatteen ja muunkin huolella valitun omaisuutesi pitää puhutella sinua. Olisiko minimalismin tarkoitus hiukan hiljentää melua? Myös ajatus että vähemmällä tavaralla jokainen yksittäinen tavara saa suuremman merkityksen kiehtoo.

Ehkä keskitymme tässä kohtaa vaatteisiin, palataan muihin kategorioihin myöhemmin 🙂

Ja jos satuit vilkaisemaan vähänkäytetty.fi listaustani, kiitos siitä!